1.«Ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και Οπτικός πολιτισμός: παρόν και μέλλον» Παρουσίαση πάνελ στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου της European Society for Periodical Research (Esprit), με τίτλο «Περιοδικά και Οπτικός Πολιτισμός» (Εθνική Βιβλιοθήκη, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 11-13 Σεπτεμβρίου 2019) (http://esprit2019athens.com/).

Στο πάνελ συμμετείχαν (με σειρά οργάνωσης):
Κατερίνα Κωστίου, «Από το “ιλουστρασιόν” χαρτί στο “μαστοριλίκι”: μια απόπειρα “οπτικής” ανάγνωστης του περιοδικού Πλανόδιον»,
Άννα Μαρίνα Κατσιγιάννη, «Τα “ωραία κολίμπρια της Γραφής” και οι Ιστορίες Μπονζάι, ένα “ιστολόγιο για το μικρό διήγημα”»
Άννα Μαρία Σιχάνη, «Ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, ψηφιακός οπτικός σχεδιασμός και λογοτεχνική κουλτούρα».

Στο τέλος του Συνεδρίου, στο Plenary Session παρουσιάστηκε το ΕΑΤΤ από την Κατερίνα Κωστίου.

2.Επιλογή κριτικών κειμένων και κριτικογραφία Άρη Μαραγκόπουλου [ο ακριβής τίτλος θα προσδιοριστεί σύντομα].

Βασισμένη στο Αρχείο του Άρη Μαραγκόπουλου, που απόκειται στο ΕΑΤΤ, η
συγκεκριμένη ερευνητική δράση έχει στόχο την έκδοση της Κριτικογραφίας, καθώς και μιας επιλογή κριτικών κειμένων του Άρη Μαραγκόπουλου (υπό έκδοση από τις εκδόσεις Τόπος, με επιμέλεια της Άννας Κατσιγιάννη και της Κατερίνας Κωστίου.

3.Ποιητικά άπαντα Θανάση Κωσταβάρα.

Με βάση τις ποιητικές συλλογές του Θανάση Κωσταβάρα και το αρχειακό υλικό που απόκειται στο ΕΑΤΤ προετοιμάζεται προς έκδοση το σύνολο του ποιητικού του έργου. Τα ποιητικά άπαντά του Θανάση Κωσταβάρα θα εκδοθούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης με επιμέλεια της Άννας Κατσιγιάννη και της Κατερίνας Κωστίου.

4.«Το “Μέγα Πανελλήνιον”, η ελληνική γλώσσα και τα όρια του αυτοβιογραφικού λόγου».

Μελέτη της μοναδικής στον ελληνικό Μικρό Τύπο στήλης «Το Μέγα Πανελλήνιον» του περιοδικού Πλανόδιον, που δίνει προτεραιότητα κυρίως σε αυτοβιογραφικούς, αγνοημένους «σημαίνοντες λόγους της ελληνικής γλώσσας». Συμμετοχή της Κατερίνας Κωστίου στο συνέδριο για τον αυτοβιογραφικό λόγο, που διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην
Κομοτηνή τον Μάιο του 2020.

5.Γιάννης Σκαρίμπας, ένας ιθαγενής του μοντερνισμού.

Εκκινώντας από έναν πυρήνα ανακοινώσεων που είχαν γίνει στο πλαίσιο ομότιτλης ημερίδας για τον επετειακό εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών (4-5 Νοεμβρίου 2014), το ΕΑΤΤ προσκάλεσε γνωστούς αλλά και νεότερους ερευνητές του έργου του Σκαρίμπα και ετοίμασε έναν τόμο μελετών με άξονα την ιθαγένεια του μοντερνισμού του. Η έκδοση θα γίνει από τις εκδόσεις OPPORTUNA, με επιμέλεια της Κατερίνας Κωστίου και της Έλλης Φιλοκύπρου.

6.Το μεταφραστικό έργο του Αργύρη Χιόνη

Συγκέντρωση και μελέτη των ποιημάτων που μετέφρασε ο Αργύρης Χιόνης από τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά. Κάποια ποιήματα έχουν εκδοθεί αυτοτελώς, άλλα απόκεινται στο αρχείο του και δεν έχουν δημοσιευτεί, ενώ πολλά βρίσκονται διάσπαρτα στον περιοδικό τύπο. Την έρευνα έχουν αναλάβει από κοινού μέλη του ΕΑΤΤ, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και μελετητές του έργου του Χιόνη από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Άννα Μαρίνα Κατσιγιάννη, Κατερίνα Κωστίου, Ευριπίδης Γαραντούδης, Vicente Fernandez Gonzalez, Κυριάκος Ραμολής). H ομάδα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την πορεία της έρευνας. Η έκδοση θα γίνει από τις εκδόσεις Κίχλη.