Το Εργαστήριο Αρχειακών Τεκμηρίων—Τύπου (ΕΑΤΤ) διοργανώνει τη Β’ Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Το περιοδικό Πλανόδιον και οι συνεργάτες του». Το 2019, ο εκδότης και συγγραφέας Γιάννης Πατίλης με τη σύζυγό του, εικαστικό και συγγραφέα Ηρώ Νικοπούλου, παραχώρησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών την προσωπική τους βιβλιοθήκη, το αρχείο του περιοδικού Πλανόδιον, τα προσωπικά τους αρχεία, τα αρχεία του Νάσου και του Παναγιώτη Νικόπουλου, καθώς και εικαστικά έργα της Νικοπούλου. Το ΕΑΤΤ, όπου παραχωρήθηκαν τα αρχεία, θέλοντας να τιμήσει τους δωρητές και να ανοίξει την έρευνα για το σημαντικό αυτό περιοδικό και τους συνεργάτες του, προσκαλεί την επιστημονική κοινότητα να συμμετάσχει σε Επιστημονική Συνάντηση, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την άνοιξη του 2022.

Ενδεικτικοί άξονες των προς διερεύνηση θεμάτων είναι οι εξής:

*Η ύλη του περιοδικού
*Η αισθητική του περιοδικού
*Ο κριτικός λόγος
*Η σχέση του με άλλα έντυπα
*Οι συνεργάτες του περιοδικού
*Αρχειακά ζητήματα

Η Συνάντηση θα γίνει στην Πάτρα, τον Μάιο του 2022, είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά, είτε με μεικτό τρόπο, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, σας παρακαλώ να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να τη στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση eatt@upatras.gr (με κοινοποίηση: kostiou@upatras.gr) έως τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Η πρότασή σας θα τεθεί, ανωνύμως, υπόψη δύο κριτών και ως τις 30 Δεκεμβρίου 2021 θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα εάν έχετε περιληφθεί στους ομιλητές.